Telefoon Hellevoetsluis 0181 - 333 535Ridderkerk 0180 - 820 223

van Gastel en Bal

Over ons

In de herfst van 2000 achtten de oprichters van Van Gastel en Bal Advocaten, Michiel van Gastel en Brian Bal, de gemeente Hellevoetsluis rijp voor een heel andere kijk op haar advocatuur. Afscheid nemend van het stoffige en statische imago, de afstand tussen cliënt en advocaat en een veelal formele vorm van contact, is gekozen voor een betrokken, laagdrempelige en vooral persoonlijke benadering. Deze visie besloten de oprichters uit te dragen middels het karakteristieke rode logo.

In 2004 is in Wendy Smeets als familierechtspecialiste (lid van de vFAS) een uitermate goede aanvulling voor het kantoor gevonden. Zij en Brian Bal houden zich sindsdien samen dagelijks bezig met aangelegenheden als scheiden (al dan niet via mediation), het beëindigen van het geregistreerd partnerschap, (het wijzigen van) alimentatie en tot stand brengen van omgangsregelingen.

Door toenemende aandacht van vooral de ondernemer en de wens om cliënten optimaal te kunnen bedienen binnen redelijke tijd, is ervoor gekozen per 1 januari 2008 opnieuw uit te breiden. Vanaf die datum versterkt Jan-Maarten de Koning het team en kunt u bij Van Gastel en Bal Advocaten ook terecht voor vraagstukken aangaande het insolventie- en faillissementsrecht. Hij is tevens ingeschreven als curator bij de Rechtbank Rotterdam en om die reden als geen ander in staat om de noodlijdende ondernemer te adviseren om problemen te voorkomen. Zeker in slechtere  tijden een welkome steun. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Vanaf 1 januari 2009 versterkt Linda Houkes het front. Afkomstig uit de deurwaarderskringen verzorgt Linda Houkes als advocaat incasso's en is zij tevens actief op andere rechtsgebieden, waaronder het familierecht. Uw scheiding maar ook gezagsgeschillen en problemen rond het ouderschapsplan zijn bij haar in goede handen.

Begin 2014 is de arbeidsrechtsectie uitgebreid met de voorheen in Rotterdam opererende Harmen van der Wilt. Harmen is naast arbeidsrechtdeskundige een aanwinst in de bediening van de ondernemer waar het het ondernemingsrecht en contractenrecht aan gaat.

Kristel Nierman is sinds medio 2017 onderdeel van het team van advocaten en houdt zich bij Van Gastel en Bal Advocaten bezig met de algemene rechtspraktijk. 

De advocaten laten zich graag ondersteunen door de ruggengraat van het kantoor: het secretariaat. Het secretariaat spant zich dagelijks in om de cliënten telefonisch en persoonlijk gastvrij te ontvangen, maar dragen tevens zorg voor een accurate en uiterst vertrouwelijke verwerking van correspondentie en processtukken.

De financiële en boekhoudkundige ondersteuning binnen kantoor is in goede handen bij Leo de Geus. Daarnaast heeft het kantoor in de faillissementsmedewerkers Hans Uppenkamp en Laurens Don en financieel medewerkster Karin ten Kate een goede ondersteuning gevonden voor haar uitgebreide faillissementspraktijk.

De op de ondernemer gerichte advocaten van Van Gastel en Bal treft u inmiddels aan door het hele land. Voor de particuliere praktijk ligt de nadruk meer op de gemeenten rond de vestigingen in Hellevoetsluis en Ridderkerk. Daarmee strekt de particuliere klantenkring zich met name uit tot de gemeenten Hellevoetsluis, Middelharnis, Stellendam, Ouddorp, Brielle, Westvoorne (Oostvoorne, Rockanje en Tinte), Bernisse, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Barendrecht, Heerjansdam en Zwijndrecht.

Ook al bestaat Van Gastel en Bal Advocaten sedert 2000, het merendeel van haar advocaten steunen op langere praktijkervaring. Deze ervaring werd opgedaan bij andere kantoren in de regio, voordat werd besloten de krachten te bundelen. De thans aanwezige ervaring strekt zich uit over rechtsgebieden als:

 • ondernemingsrecht;
 • contractenrecht en algemene voorwaarden;
 • insolventie- / faillissementsrecht;
 • arbeidsrecht;
 • incasso's;
 • huur- en vastgoedrecht;
 • verbintenissenrecht;
 • administratief recht (overheid en vergunningen);
 • erfrecht;
 • scheiding (samen of alleen);
 • beëindiging geregistreerd partnerschap (samen of alleen);
 • mediation in familierecht;
 • wijziging van alimentatie;
 • geschillen rond gezag. 

Daar waar nodig werkt Van Gastel en Bal Advocaten samen met andere deskundigen. In het netwerk van Van Gastel en Bal Advocaten treft u aan organisatiedeskundigen, belastingdeskundigen, pensioendeskundigen, P&O deskundigen en coaches. In overleg met u worden zij - indien wenselijk - ingeschakeld. Door de jarenlange samenwerking kunt u ook hier rekenen op de hoge kwaliteit van dienstverlening die cliënten van Van Gastel en Bal Advocaten van hen gewend zijn.

Juridische conflicten kunnen financieel, functioneel maar vooral ook emotioneel ingrijpend zijn. Om die reden heeft Van Gastel en Bal Advocaten zich in de loop der jaren steeds meer gericht op preventie door advisering en ondersteuning vooraf. Voorkomen is immers beter dan genezen. Noodzakelijk daarvoor is echter wel dat u Van Gastel en Bal Advocaten tijdig in de gelegenheid stelt om uw zaken juridisch op orde te krijgen. Schroom daarom niet om bij eventuele vragen bij dit advocatenkantoor vrijblijvend telefonisch te informeren! U kunt daarvoor zowel bij de vestiging in Hellevoetsluis als Ridderkerk terecht.

Mocht het leed reeds zijn geschied en u inmiddels worden geconfronteerd met procedures, dan hoeft dat voor u nog geen onoverkomelijke problemen op te leveren. Met de juiste bijstand kunt u de eigen belangen naar behoren laten behartigen en de rechtsgang in uw voordeel beslechten. De advocaten van Van Gastel en Bal komen ook in geval er moet worden geprocedeerd graag voor uw belangen op bij de rechter. Zij zullen zich tot het uiterste inspannen om de veelal met procedures gepaard gaande zorg en spanning van u over te nemen.